6 Nov 2011

Ingrijirea dintilor cainelui tau



Oricat de incredibil ar parea, cainii au nevoie de ingrijirea dintilor. La fel ca si in cazul oamenilor, dintii lor trebuie spalati si curatati. Acest articol iti dezvaluie motivul.

Ideea de ingrijire a dintilor cainelui te face probabil sa zambesti. Totusi, principala problema de sanatate a cainilor, in afara de supraponderabilitate, este boala periodontala. Acumularea de tartru si placa si astfel aparitia gingivitei pot genera o boala mai grava. Majoritatea cainilor in varsta de peste doi ani care nu au beneficiat de o ingrijire regulata a dintilor se confrunta cu aceste probleme dentare.

Sa vedem ce poti face pentru a-ti ajuta cainele sa evite problemele dentare:



Controleaza gura cainelui

Cum stii daca animalul tau de companie are probleme dentare? Este foarte simplu, doar ii ridici buza si te uiti. Placa apare ca o decolorare maron-roscata aproape de linia gingiilor. Tartrul se acumuleaza si in cele din urma gingiile roz sanatoase incep sa devina rosii si sa se umfle. In acest moment, in lipsa unei interventii medicale, se instaleaza gingivita sau inflamatii ale gingiilor. Acest proces genereaza o respiratie urat mirositoare. Si mai rau, adesea duce la distrugerea osului maxilarului si pierderea dintilor.

Ce poti face pentru a ajuta cainele

Mai intai mergi cu cainele la veterinar pentru a-i curata perfect dintii. Procedurile utilizate sunt similare cu cele la care suntem noi supusi atunci cand mergem la dentist pentru curatarea dintilor. Diferenta este ca atunci cand li se curata dintii, cainii sunt sedati cu un tranchilizant sau, mai comun, sunt anesteziati total.

Intre vizitele la medicul veterinar, spala dintii cainelui cu regularitate. Cum faci acest lucru? Este simplu. Mai intai mergi la veterinar sau un magazin de animale si cumpara o periuta si pasta de dinti create special pentru caini.

Cum speli dintii cainelui

Incepe prin aplicarea unei cantitati mici de pasta de dinti pe deget si freaca usor dintii din fata si gingiile cainelui. Dupa ce faci acest lucru de cateva ori, treci de la deget la o periuta de dinti pentru caini sau pentru copii, cu peri moi, rotunzi. Incepi prin frecarea dintilor din fata, cu o miscare de sus in jos, pe dintii superiori, si de jos in sus pe dintii inferiori — la fel cum trebuie sa procedezi in cazul dintilor tai. Dupa ce cainele se obisnuieste cu aceasta noua activitate, trebuie sa incepi sa cureti dintii din interiorul gurii, frecand premolarii, apoi molarii cu aceeasi miscare utilizata in cazul dintilor din fata.

O alternativa la spalatul dintilor este utilizarea unui produs de ros. Studiile efectuate de Waltham au aratat ca anumite produse de ros special create au ca rezultat o reducere semnificativa a acumularii de placa si calciu, a gingivitei si mirosului neplacut.

No comments:

Post a Comment