20 Nov 2011

Top 7 rase de pisici de apartament


Ai vrea sa adopti o pisica si nu stii ce temperament caracterizeaza fiecare rasa si care ar fi felinele cel mai usor de crescut si de ingrijit intr-un apartament? Iata pe scurt, descrierea unor rase de pisici dintre cele mai populare.



 Europeana:
  Este o pisica foarte iubitoare si sociabila. Este usor de educat, deseori foarte inteligenta, si mai putin predispusa la boli specifice anumitor rase. Daca intetionezi sa adopti o astfel de pisica, te poti adresa unui adapost de animale, unde vei gasi cu siguranta o astfel de felina, care sa ti se potrivesca.

British Shorthair:
 Este o pisica linistita, autonoma, foarte rar cu accese de personalitate, dar careia nu-i prea place sa fie manipulata. Este insa o pisica usor de crescut si ingrijit. Adaptata vietii de interior, deci de apartament, pisica din aceasta rasa apreciaza totusi iesirile in aer liber, fiindca este bun vanator.

Ragdoll:
  Este o felina docila, care iubeste copiii si care se adapteaza bine vietii de familie. Are insa un temperament lenesa si de aceea are tendinta sa devina obeza. Ca atare, pisica din rasa Ragdoll nu trebuie hranita in exces.

Sacra de Birmania:
 Foarte sociabila, afectuoasa, Sacra de Birmania, este o felina vorbareata si putin galagioasa. Se adapteaza repede la viata de familie si nu ii displace compania altor animale. Trebuie sa fie intretinuta zilnic si nu are nevoie de multe exercitii. Este una dintre cele mai elegante rase de interior.

Cornish Rex:
  Aceste pisici au avantajul ca pierd putin par sau chiar deloc. Sunt pisici jucause, afectuoase, care se intergreaza usor in familie, pentru ca iubesc compania oamenilor. Un alt atuu al acestei rase este faptul ca la o astfel de pisica este usor de intretinut.

Orientala:
 Curioasa, afectuasa, se adapteaza bine vietii de apartament, desi este un excelent vanator. Adora viata in familie si compania stapanilor. Deci, daca vei fi toata ziua absent, ar trebui sa ai in vedere sa mai adopti inca o pisica cu care sa convietuiasca si sa se joace. Are un temperament foarte activ, este vorbareata, dar mai putin guraliva decat siameza si usor de intretinut.

Persana:
 Expresie a elegantei, prezenta nelipsita dintr-un decor rafinat, pisica persana este considerata o adevarata "printesa" a lumii feline. Este docila, afectuasa, fiind considerata pisica ideala pentru apartament. Masiva si impunatoare, cu parul foarte lung, intr-o incredibila varietate de culori. Persana a devenit cea mai raspandita rasa din lume.

No comments:

Post a Comment